Olifant is verdwaald. Of nou ja, hij denkt dat hij het is, maar hij weet het niet zeker. 
Hij heeft zich nog nooit zo gevoeld als hij zich nu voelt. 
'Hoezo denk je dat je verdwaald bent?' vragen de schapen. 'Je bent verdwaald of je bent het niet.' 
Olifant begint een zoektocht naar...ja wat, of wie? Heel het land zoekt hij af. 
Hij ontmoet andere dieren, zwerft door oer-Nederlandse landschappen onder wijde luchten. Tot hij moe wordt, en trek krijgt in chocolademelk. 
'Olifant...' roept een stem. 
Een ontroerend prentenboek in foto’s, voor jong en oud.
Productfoto's door Jeannette Slütter
'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' is te koop via de lokale boekhandel. Maar ook via het Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Museum Voorlinden, Huis Marseille - museum voor fotografie, NAi, Panorama Mesdag, Naturalis, Cobra Museum of Modern Art, PhotoQ Bookstore, KABK bookstand, STROOM en Alice in Wonderland in Den Haag. Daarnaast is het boek online te bestellen via Bol.com.
'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' stond in de Volkskrant Magazine (Smaak), Algemeen Dagblad, EigenHuis & Interieur Magazine, de Boekenkrant en verschillende regionale kranten zoals het Noord-Hollands Dagblad. Het boek was te gast bij TV West, zowel bij het radioprogramma 'Debby en haar Mannen' als in het zes uur nieuws van twee november 2016, tijdens een item over adoptie.
'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' was te gast bij 'De Donkere Kamer' Rotterdam #9 (georganiseerd door fotografie website PhotoQ & het Nederlands Fotomuseum), Kamerakultura (georganiseerd door het Nutshuis), Pecha Kucha Den Haag en Pecha Kucha Leiden. In de kerstvakantie van 2017 was de olifant twee weken te zien in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam als kids activiteit. En gingen +/- 150 ouders en kinderen mee op een olifantenwandeling door het museum en voorlees middag. 
'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' is opgenomen in de Book Award exhibition tijdens Les Rencontres de la Photographie 2017 in Arles, Frankrijk. Het boek was te zien tijdens de Internationale Kinderboekenbeurs in Bologna, Italië en was het best verkochte fotoboek tijdens Naarden Fotofestival 2017. Ook is het boek opgenomen in verschillende collectie's zoals de Koninklijke Bibliotheek, Museum Meermanno - Huis voor het boek, het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en de Nederlandse Bibliotheek, waardoor het boek overal en voor iedereen te leen is via je eigen bibliotheek!
'De olifant die niet wist of hij verdwaald was.' in de Volkskrant Magazine!

BOEK PROMO
Concept & fietsen: Thomas Nondh Jansen
Regie & camera: Jorieke de Vet
Assistent: Yvonne Mak
Tekst font: Jelle Koper
Back to Top